8-12-2021 Corona-update zelftesten

Recent heeft de Rijksoverheid het beleid rondom testen bij coronaklachten aangepast. Voorheen was het beleid dat je bij coronagerelateerde klachten een afspraak maakte bij de GGD voor een PCR-test. Tegenwoordig mag je kiezen: of je gaat naar de GGD voor een PCR-test of je doet thuis een zelftest.

Uiteraard willen we zoveel als mogelijk voorkomen dat besmette medewerkers naar het werk komen en eventueel collega’s besmetten. Het gaat immers om ieders gezondheid! Daarom zal KempenPlus voor werksituaties zelftesten beschikbaar stellen.

Vanaf donderdag 9 december kun je aan je leidinggevende een zelftest vragen. Na gebruik ontvang je een nieuwe zelftest. Mocht je nog geen zelftest hebben opgehaald en je gebruikt er een die je zelf hebt gekocht, dan ontvang je een nieuwe ter vervanging. Wellicht ten overvloede: de zelftesten zijn niet bedoeld voor privésituaties. De zelftesten voor privégebruik moet je zelf kopen.

Wat je in welke situatie moet doen, staat in onderstaand schema.
Heb je vragen? Neem dan contact op met Marco Kuster.

Blijf je altijd aan de basismaatregelen houden: hou 1,5 meter afstand en draag een mondkapje.

Wil je meer lezen over zelftesten of naar de GGD?

Kijk dan op deze website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/12/02/corona-gerelateerde-klachten-zelftesten-of-naar-de-ggd