4-11-2020 Update corona

Dit bericht is ook als brief verspreid. Hier kun je de brief als pdf downloaden.

ADVIES OM OP AFDELINGEN MONDKAPJE TE DRAGEN. KANTINE BLIJFT OPEN MET BEPERKT ASSORTIMENT. VERDER GEEN VERANDERINGEN.

Beste collega’s,

Gelukkig lijken de landelijke coronacijfers te dalen. De situatie blijft ernstig, maar we zien het effect van de strengere maatregelen. Ook binnen KempenPlus blijven de diverse maatregelen van kracht. Niet leuk, maar wel super belangrijk voor de gezondheid van al onze collega’s.

Het MT bekijkt dagelijks of de maatregelen binnen KempenPlus moeten veranderen. Moet het strenger? Kan het soepeler? Of is het beter om de huidige situatie nog even te behouden. Het speciale coronateam geeft hierover advies aan het MT. Het MT zoekt steeds de balans tussen gezondheid, werkplezier en klantbelang.

Het MT heeft besloten om deze week nog niets te veranderen. Het is nog te vroeg om te versoepelen. We zien dat praktisch alle collega’s zich heel goed aan de regels houden. Hou het vol allemaal! Doe het niet voor ons, maar voor je eigen gezondheid en die van je collega’s.

Wel vragen we deze week extra aandacht voor twee zaken:

1. Advies om ook mondkapje op afdelingen te dragen
Allereerst benadrukken we dat in de gemeenschappelijke ruimten (dus op de gangen, in de toiletten, kantine etc.) een mondkapje verplicht is. Daarnaast geven we het advies om voortaan ook op de afdelingen een mondkapje te dragen als je rondloopt. In tegenstelling tot de verplichting in de gangen etc. is het op de afdeling een advies. We laten het graag aan jullie eigen verantwoordelijkheid over; overleg met collega’s en respecteer hun gevoel. Hou in ieder geval – met of zonder mondkapje – altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

2. De kantine blijft open met beperkt assortiment
De kantine blijft open, maar kan alleen gebruikt worden voor het afhalen van voorverpakte producten en kannen koffie en thee. We kijken naar mogelijkheden om soep te blijven aanbieden. Meer nieuws hierover volgt later. De kantine mag niet gebruikt worden als pauzeplaats om te zitten.

Hoe is het met productieafdeling Paars, de afdeling van werkleider Rob Brants?
Op de afdeling zijn negen collega’s positief getest. Deze collega’s blijven thuis totdat ze geen klachten meer hebben. Het laatste nieuws is dat deze collega’s het naar omstandigheden goed maken, milde klachten hebben en thuis uitzieken. De andere collega’s gaan maandag 9 november weer aan het werk. Uiteraard blijven we alles goed in de gaten houden.

Binnen KempenPlus is van in totaal 22 collega’s bekend dat zij in de afgelopen vier weken een positieve testuitslag hebben ontvangen. Van hen zijn er momenteel nog 16 afwezig. De collega’s hebben allemaal milde klachten, dus hopelijk kunnen we ze spoedig terug verwelkomen.

Het is heel belangrijk dat we allemaal heel goed de regels blijven volgen: blijf zoveel mogelijk op je eigen afdeling, houd afstand, was vaak en goed je handen en draag een mondkapje!

Vragen of zorgen
We snappen dat het allemaal spannend is. Heb je vragen of zorgen?
Praat met je werkleider of stuur een e-mail naar samen@kempenplus.com.

Met vriendelijke groet,
Namens het coronateam

François Baudoin

Het coronateam bestaat uit:
– Wilbert van Woezik (bedrijfsarts / w.vanwoezik@kempenplus.com)
– Mijke Akkermans (personeelszaken / m.akkermans@kempenplus.com)
– Marco Kuster (arbo / m.kuster@kempenplus.com)
– Riny Busio (werkleider facilitair / r.busio@kempenplus.com)